Dr. B. R. Ambedkar National Centre

Novartis Campus | Architecture

Progetto architettonico di Satyendra Pakhalé per il Ambedkar National Centre a Nuova Delhi, che riunisce centro di ricerca, sala congressi, biblioteca e centro multimediale. Il design delle bande facilita l’antica pratica della raccolta dell’acqua piovana, per il raffreddamento evaporativo e passivo. L’acqua viene prima raccolta e immagazzinata sul tetto e poco a poco circola in canali integrati nelle fasce, raffreddando l’aria che attraversa le alette e raccogliendosi nel bacino idrico alla base dell’edificio.

Architectural project by Satyendra Pakhalé for the Ambedkar National Center in New Delhi, which brings together research center, conference hall, library and multimedia center. The design of the bands facilitates the age-old practice of harvesting rainwater, for evaporative, passive cooling. The water is first collected and stored on the roof. Gradually, it circulates in channels integrated in the bands, cooling the air as it passes through the fins, and collecting in the water basin at the base of the building.